2010-05-28

Peking favoritfilm 49...


"I don't need this. I already got trouble with my kids, my wife, my business, my secretary, the bums... the runaways, the roaches, prickly heat, and a homo dog. This just ain't my day!"

Street Trash (1987). Regi: Jim Muro.
Vad kan man förvänta sig av en film där luffare smälter i en färgsprakande kavalkad av tarmar och regnbågsfärgad blod? Där en avhuggen penis används som en baseball? Och där gruppvåldtäkt och nekrofili är punchlines i några redan för vidriga skämt?
Ja... det ni kan förvänta er är en fantastisk underhållande skräpfilm! En förolämpning för ens intellekt och ens moral. En vidrig och slemmig och skitig epos om luffare, gangstrar, psykopater, poliser och diverse andra människor som befinner sig långt, långt ner i näringskedjan. Lägg till några flaskor med giftig sprit och en psykopatisk Vietnam veteran, så har ni en av filmhistoriens mest förolämpande svarta komedier. Och jag älskar den. Just för dess oförlåtliga nonchalans och för att den vågar vara så sjuk och vidrig. Inte alla filmer behöver ha budskap. Film är först och främst underhållning. Och Street Trash är underhållning när det är som bäst... eller sämst!
Jag har visat denna film för många bekanta och vänner. De flesta har förstått dess svarta humor och dess närmast poänglösa och smutsiga handling. De andra har blivit förbannade på mig och vägrat prata med mig under flera dagar, då jag har besudlat de med denna politisk inkorrekta och köttiga saga. Ja, det enda jag kan säga om det är, skaffa lite humor! För vad kan vänta sig av en film där en polis misshandlar en skurk för att sedan spy på honom? Ja... många, många skratt!
Mitt livs kanske favorit guilty pleasure... se den om ni vågar! Kommer ni gilla den? Förmodligen inte, men jag älskar den i alla fall!

Dagens låt: "Kaddish" av "GINA X PERFORMANCE"...

Inga kommentarer: